Wedstrijdverslag2 jeugdteams (24 maart en 1 april)

Zo gebeurt er een tijdlang niets en zo volgen de thuiswedstrijden elkaar in hoog tempo op. Vrijdag 24 maart stond alleen een thuiswedstrijd van het opstapteam op de agenda, maar op zaterdag 1 april (geen grap!) was het een drukke dag: alle vier jeugdteams speelden thuis en ook nog vier seniorenteams!
Klik op ‘Lees verder’ voor de verslagen van de prestaties van onze jeugdteams op deze dagen!

Ommoord O1 – Asterix O7
Om kwart voor 7 kwamen wij bij de hal aan en zagen tot onze verbazing de tegenstanders (Asterix) al druk bezig met hun warming-up. Hmm, dat beloofde niet veel goeds. Al onze teamleden waren keurig op tijd (alleen Sven was ziek geworden) en konden dus ook hun warming-up doen. Van de jeugdcommissie was toestemming gekregen om op twee banen te spelen en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. De dubbels waren Vince/Sem en Shantal/Kim. Iedereen was gewaarschuwd dat dit best wel eens een sterke tegenstander zou kunnen zijn. Maar dat maakt voor ons team niets uit. Iedere wedstrijd wordt tot nu toe met groot enthousiasme gespeeld en deze was niet anders. De wedstrijden begonnen en ondanks dat Sem en Vince weinig samenspelen, hadden zij toch weinig moeite met de tegenstanders. Zij wonnen in twee sets. Shantal en Kim spelen veel samen, maar de tegenstandsters waren iets sterker dan de jongens. Toch, ondanks het tegenstribbelen, wonnen onze meisjes. (Tussenstand 2-0)
De eerste singles werden gespeeld door Sem en Joey. Joey is nog niet zo lang lid en dit was dan haar allereerste single ooit. Voor de tegenstandster niet en helaas liet zij Joey alle hoeken van het veld zien. Joey verloor in twee sets. Na afloop zei Joey dan ook stellig “ik speel nooit meer een single”. Nou ja, dat zal wel loslopen. Sem had echter minder moeite met zijn tegenstander en won in twee sets.
(Tussenstand 3-1) Dat ging er al weer goed uitzien.
Vince en Kim speelden de tweede singles. Vince had wat meer moeite en won in drie sets, maar Kim heeft de single ontdekt. Het is een genoegen haar te zien spelen, lopen en plaatsen alsof ze al jaren en jaren speelt. Was ook te zien in het resultaat, in twee sets dik gewonnen.
(Tussenstand 5-1) Zo, de overwinning was al binnen.
Ook de mixen werden tegelijk gespeeld, Sem/Shantal en Vince/Joey. Sem en Shantal wonnen vrij eenvoudig en snel in twee sets. Voor Vince en Joey was het een stuk moeilijker. Zij moesten tegen twee meisjes, van wie één meisje heel hard kon slaan. Ondanks dat Vince en Joey hun uiterste best deden, verloren zij toch in twee sets.
(Eindstand 6-2)

Zaterdag 1 april (geen grap), een drukke dag. Alle vier jeugdteams speelden thuis en ook nog vier seniorenteams. Gezellig, maar druk. Daar er maar 1 reservebaan was, zou het een lange ochtend worden. Het verslag is misschien iets minder lang, tot mijn schande moet ik bekennen dat ik ditmaal niet zoveel van alle teams heb gezien. Team 2 moest een ongelooflijk spannende wedstrijd spelen en daardoor vergat ik eigenlijk ook bij de anderen te gaan kijken. Sorry jongens, ik zal volgende keer beter opletten.

Team 1
Ons eerste team mocht vandaag tegen de koploper, die zelfs met vier heren kwam. Bij ons team was alleen Thomas niet aanwezig. Weinig banen, dus zo gauw mogelijk beginnen. De herendubbel werd gespeeld door Jesse en Arne, de tegenstanders waren behoorlijk sterk. Maar onze jongens gaven goed partij, het mocht echter niet baten. Verloren in twee sets. Tessa en Kayleigh speelden de damesdubbel en wonnen de eerste set. Mooi, goed begin. Helaas werd het een derde set en die werd verloren.
(Tussenstand 0-2)
De eerste herensingle werd gespeeld door Arne, tegen een veel sterkere tegenstander. En dat was te zien in de uitslag. Verloren in twee sets. Jammer. Ilse was daarna aan de beurt en dat ging gelijk op. Maar uiteindelijk viel het laatste punt steeds bij de tegenstander.
(Tussenstand 0-4)
Leevy was eindelijk aan de beurt en hij mocht tegen de vierde man spelen. Een zeer ongelijke strijd net zoals bij Arne, maar dan in ons voordeel. Leevy was zo klaar en gewonnen in twee sets. Tessa was ondertussen op de reservebaan begonnen met haar single en dat was maar goed ook. Haar wedstrijd was spannend en werd in de derde set in de verlenging beslist. Gewonnen!
(Tussenstand 2-4)
De mixen moesten weer na elkaar gespeeld worden en het eerste koppel was Jesse en Kayleigh. Alhoewel zij goed partij gaven, verloren zij toch helaas de mix. Dan nog maar voor de eer, Leevy en Ilse. Die partij was iets minder spannend, maar werd door ons gewonnen.
(Eindstand 3-5)

Team 2
Team 2 moest deze dag tegen de directe concurrent voor het kampioenschap, Boomgaardshoek. Dit team had ook al drie wedstrijden gewonnen, alleen niet met zulke grote verschillen als team 2. Goed voorbereid was dit team naar Ommoord afgereisd. De coach vertelde mij, dat zij van iedereen uitslagen hadden opgezocht en zelfs naar de Nationale Badmintonranking hadden gekeken. Hoezo, fanatiek?
Met inslaan werd gezien, dat de jongens behoorlijk sterk waren. Niets aan te doen, gewoon je best doen, zeiden wij tegen onze jongens. Dylan en Lau mochten het spits afbijten met hun dubbel. Het was te zien, dat zij behoorlijk op elkaar ingespeeld zijn. Zij verloren de eerste set in de verlenging, maar wonnen de tweede en de derde ook in de verlenging. Na afloop hoorde ik van de coach, dat zij hadden verwacht alle herenpartijen te zullen winnen. Foutje. Daarna de damesdubbel, gespeeld door Zoë en Daniek. Wat kan ik zeggen, bijzonder makkelijk gewonnen.
(Tussenstand 2-0)
Dylan speelde dit keer eerste single, maar ondanks het feit dat Dylan enorm vooruit is gegaan het laatste jaar, was zijn tegenstander toch net iets beter. Verloren in twee sets, niet dik, maar toch. Daarna kwam Lisa op de baan en die schoot uit de startblokken. Voordat de tegenstandster in de gaten had, dat zij waren begonnen, was de eerste set al voorbij. Okay, tweede set dan. Maar die was nog sneller voorbij. Gewonnen door Lisa. Ondertussen was Zoë op de reservebaan begonnen met haar single. Zij moest gaan werken en daarom eerder weg. Dat was een andere partij. Haar tegenstandster was lang en snel en Zoë kreeg de shuttle niet goed weg. In een spannende partij, moest Zoë bakzeil halen. Net verloren, jammer.
(Tussenstand 3-2)
Als laatste single was Lau aan de beurt. Lau heeft meer kracht gekregen in zijn spel, maar werd toch behoorlijk door zijn tegenstander onder druk gezet. De eerste set lukte het allemaal net niet, dan maar de tweede set. Die ging gelijk op, maar toch verloren.
(Tussenstand 3-3)
Dat kan dus nog alle kanten uit, ook de verkeerde. Dylan en Daniek speelden de eerste mix. Weer zo’n spannende partij en helaas, helaas, in drie sets verloren. Dan maar het vaste duo Lau en Lisa. Die twee spelen al jaren samen en dat was te zien. Goed tactisch gespeeld en daarom verdiend in twee sets gewonnen.
(Eindstand 4-4)
Het blijft spannend, de laatste wedstrijd is tegen Boomgaardshoek en dan wordt het kampioenschap beslist. Maar voor de rest geen druk.

Team 3
Team 3 is ons jongensteam, dat het bepaald niet makkelijk heeft in de poule. Deze dag kwam er ook weer een tegenstander, die groter en breder was. Zware kluif voor onze jongens, de eerste dubbel werd gespeeld door Lucas en Stan. Die werd verloren in twee sets, ook al was de tweede set nog spannend. Nasraddin en Bruno waren de volgende, maar die hadden hele sterke tegenstanders. Vrij snel klaar en in twee sets verloren. Blijf plezier houden jongens, ook al wordt het zo niet makkelijk.
(Tussenstand 0-2)
Joris speelde eerste single en in een spannende driesetter, moest hij toch de winst aan de tegenstander laten. Bruno was daarna aan de beurt en die is een stuk sterker geworden in zijn single. Hij won in twee sets.
(Tussenstand 1-3)
Stan en Lucas gingen tegelijk hun single spelen en vooral voor Lucas was het zwaar. Dit jaar voor het eerst competitie en dan gelijk van die sterke tegenstanders. Zij verloren helaas allebei hun single.
(Tussenstand 1-5)
De laatste twee dubbels konden ook tegelijk gespeeld worden, Nasraddin/Stan en Joris/Lucas. De dubbel van Nasraddin en Stan was spannend en werd in drie sets door onze jongens gewonnen. Helaas hadden Joris en Lucas de hele sterke tegenstanders en verloren zij in twee sets.
(Eindstand 2-6)
Het is jammer, zulke krachtsverschillen. Dat gebeurt als op leeftijd wordt geselecteerd en niet op sterkte. Misschien wordt het veranderd in de nabije toekomst.

Team 4
Het opstapteam speelde ook weer een thuiswedstrijd. Oorspronkelijk zou deze speelweek een uitwedstrijd zijn, maar omdat wij de hal niet hadden op die datum, zijn de wedstrijden omgedraaid. Helaas was één van onze ouders deze wisseling vergeten en die stond met twee teamleden bij de tegenpartij. In ‘s Gravenzande nota bene. Gelukkig spelen die om half negen en wij om negen uur, dus de vergissing leverde niet veel tijdsverlies op. Er kon alvast een paar partijen gespeeld worden, herendubbel van Sven en Sem en de single van Kim. De jongens begonnen met hun dubbel, maar ja. Ze spelen al jaren samen en dat is te zien. Vrij eenvoudig gewonnen. Dan Kim maar met haar single, ook zij liet zien een routinier te worden en was snel klaar.
(Tussenstand 2-0)
Ondertussen waren de ontbrekende speelsters binnen gekomen en kon de damesdubbel gespeeld worden. Joey en Shantal speelden samen de dubbel en dat ging niet verkeerd. Zij wonnen in twee sets. Sven was gelijk ook bezig met zijn single en het was best een beetje zielig voor zijn tegenstander. Sven won met groot verschil. Dat komt in de Opstapcompetitie nog meer voor dan in de gewone competitie. Jammer voor de kinderen die iedere keer dik verliezen. Maar niet voor ons.
(Tussenstand 4-0)
Bram was aan de beurt en die deed voor het eerst mee. Gelijk een leuke vuurdoop, een single. Joey ging ook weer een single spelen en ook al gaat het beter, zij verloor toch. Bram won zijn single, een leuke opsteker.
(Tussenstand 5-1)
De mixen werden gespeeld door Sem/Shantal en Bram/Kim. Sem en Shantal wonnen redelijk overtuigend, maar Bram en Kim hadden iets meer tegenstand. Zij wonnen echter wel.
(Eindstand 7-1)
Het gaat goed met team, nog alles gewonnen. Zaterdag 8 april beginnen voor iedereen de returns, ben benieuwd…………

Reacties zijn gesloten.