Wedstrijdverslag jeugd 11 en 18 maart

Het is maart en de lente komt eraan. De zomertijd gaat binnenkort weer in, dus…….. tijd voor de jeugdcompetitie.
Dit seizoen doet BC Ommoord mee met 4 teams, waaronder een Opstapteam. Hopelijk volgend seizoen 5 teams. Maar dat is vooruitkijken.
Omdat er eerst teamfoto’s werden gemaakt, heb ik even gewacht met het eerste wedstrijdverslag. Nu moet ik er twee schrijven dus pak een kop koffie of een kop thee en ga er eens goed voor zitten.

Team 1
Het team bestaat dit jaar uit: Thomas, Jesse, Leevy, Arne, Ilse, Kayleigh en Tessa V.

Team 1. Klik op de foto voor meer foto’s van team 1 t/m 4!

Op de foto ontbreken Tessa en Jesse

De wedstrijd. (11maart)
De eerste thuiswedstrijd is de tweede ronde van de competitie. De eerste wedstrijd was gewonnen met 5-3, dus de verwachtingen waren hooggespannen. De tegenstander van deze dag was Network J1.De sterkte was niet bekend, alles was mogelijk. Omdat het druk in de zaal was, er speelden ook 4 seniorteams thuis, werd niet alles op 2 banen gespeeld.
Arne en Thomas begonnen met de jongensdubbel en Ilse en Kayleigh met de meisjesdubbel. Het waren twee spannende partijen, drie sets en verlengen allebei, maar helaas gewonnen door Network (Tussenstand 0-2).
Daarna mochten Leevy en Ilse hun single spelen. Ook dit waren spannende wedstrijden, drie sets en verlengen. Leevy won, maar jammer, jammer, Ilse verloor (tussenstand 1-3). Kan nog alle kanten uit. Thomas en Kayleigh begonnen met hun single, Thomas maakte gehakt van zijn tegenstander, maar voor Kayleigh was het een stuk lastiger. Zij verloor haar single, maar toch goed gespeeld (tussenstand 2-4).
Gelijkspel kan nog. Nu de mixen, Arne en Ilse mochten als eersten, maar ondanks de grote inspanning, verloren. Dan Leevy en Kayleigh voor de eer. De eerste set werd nog redelijk makkelijk gewonnen, maar de tweede set was een stuk spannender. Met 28-26 toch gewonnen.

Eindstand 3-5

De volgende thuiswedstrijd is team 1 vrij, alle teams zitten in een poule van 5 ipv 6 teams. Dat betekent, dat niet alle teams steeds tegelijk thuisspelen.

Team 2
Het team bestaat uit: Tom, Lau, Dylan, Zoë, Lisa en Daniek

Team 2. Klik op de foto voor meer foto’s van team 1 t/m 4!

Tom ontbreekt op de foto.

De wedstrijd (11 maart)
Team 2 had de eerste wedstrijd, tegen een op papier sterke tegenstander, gewonnen met 8-0. Nou, nou.
Dat belooft wat. Nu was de tegenstander The Flying Shuttle uit Barendrecht. Deze club heeft altijd een sterke jeugd, dus wees gewaarschuwd.
Ons team bestond uit: Lisa, Zoë, Lau en Dylan. Daniek staat wel op de foto, maar zij viel deze dag in bij de senioren. Onze meisjes hebben een goede naam bij de senioren.
Over de dubbels hoefde dan ook niet nagedacht te worden.
Lau en Dylan jongensdubbel, Lisa en Zoë meisjesdubbel. De jongens begonnen en wonnen in twee sets. Goed gespeeld, jongens. Nu de meisjes en die waren sneller klaar. In twee sets gewonnen (tussenstand 2-0). Okay, goed begin. Lau en Lisa begonnen met hun single. Lisa heeft nog net niet haar tegenstandster huilend naar huis gestuurd. Zij gunde haar in totaal 9 punten. Lau was wat soepeler voor zijn tegenstander, hij speelde drie sets. Wel gewonnen (natuurlijk, waarom zou ik daar aan twijfelen); tussenstand 4-0. Dat ziet er weer veelbelovend uit. Dylan en Zoë waren aan de beurt voor hun single en Zoë dacht, wat Lisa kan, kan ik ook. Zij gunde haar tegenstandster 8 punten. Het klinkt arrogant, maar er was een duidelijk krachtsverschil. Dylan had ook niet veel moeite met zijn tegenstander en won (tussenstand 6-0).
De mixen werden na elkaar gespeeld. Lau en Lisa eerste mix, ja, wat kan ik er over zeggen. In twee sets gewonnen. Dylan en Zoë speelden daarna en die waren nog sneller klaar. Ook gewonnen.

Eindstand 8-0

De wedstrijd 18 maart
Deze dag was de tegenstander Badminton Smashing Maasdam. Zij hadden ook al een wedstrijd met 8-0 gewonnen. Zou het nu dan een moeilijke wedstrijd zijn? Toch scherp blijven.
Omdat de avond ervoor het bedrijventoernooi was gespeeld, waren er geen wedstrijden voor de senioren. Die waren allemaal verplaatst. De hele zaal voor de jeugd, wat een luxe. Alles op twee banen.
Tom deed niet mee, de jongensdubbel was dan ook weer Dylan en Lau. Die beginnen ondertussen aardig ingespeeld op elkaar te raken en dat was te zien in de uitslag. Twee sets gewonnen.
De meisjesdubbel werd gespeeld door Daniek en Lisa en ook zij wonnen in twee sets (tussenstand 2-0). Lau en Zoë begonnen aan hun single en deden een wedstrijd wie het eerste klaar was. Gewonnen in twee sets (tussenstand 4-0).
Dylan en Daniek begonnen met hun single en Dylan was snel klaar. Daniek had echter een taaie tegenstandster, die hard kon lopen en het zelfde spel had als Daniek. De eerste set won Daniek nog ruim, maar moest de tweede set aan haar tegenstandster laten. Maar, met wat aanwijzingen, trok Daniek de derde set naar zich toe. Goed gedaan (tussenstand 6-0). Begint er toch weer op te lijken….
De mixen werden ook gelijktijdig gespeeld. Dylan en Zoë waren redelijk snel klaar, maar voor Lau en Lisa was het wat zwaarder. Zij verloren de eerste set, maar door hun tactiek te veranderen wonnen zij in drie sets. Goed gedaan, zelf gezien wat niet goed ging en veranderd.

Eindstand 8-0

Dit is de derde 8-0 overwinning, voorzichtig wordt er aan kampioenschap gedacht. Maar toch scherp blijven, jongens. De volgende thuiswedstrijd is team 2 vrij, kijken wat de concurrentie doet.

Team 3, het jongensteam
Bestaat uit, Joris, Bruno, Stan en nieuwkomers Nasraddin en Lucas

Team 3. Klik op de foto voor meer foto’s van team 1 t/m 4!

De eerste wedstrijd was uit tegen DEO, werd echter verloren met 7-1.

De wedstrijd (18 maart)
De tegenstander kwam uit Schiedam, The Smashing Fellows. Zij hadden ook hun eerste wedstrijd met 7-1 verloren.
Omdat deze dag de zaal helemaal van de jeugd was, gingen iedereen tegelijk op twee banen spelen. De eerste dubbels waren de koppels Bruno/Stan en Nasraddin/Lucas. Te merken was, dat Bruno en Stan al een paar jaar competitie spelen, zij wonnen hun dubbel in twee sets. Nasraddin en Lucas hadden het moeilijker en verloren net in twee sets. Ondanks de goede aanwijzingen van Kostiaan, die zelf geen wedstrijd had en was komen coachen (tussenstand 1-1).
Daarna begonnen de singles, Bruno de eerste en Joris de tweede. Die werden allebei in twee sets gewonnen. Kijk, dat lijkt er meer op (tussenstand 3-1).
Nu was het de beurt aan Nasraddin en Lucas. Jammer genoeg ontbreekt het hen aan ervaring, maar zij hebben gevochten voor wat zij waard waren. Verloren, maar niet weggeslagen. Toch goed gedaan (tussenstand 3-3).
De laatste twee dubbels waren de koppels Lucas/Joris en Nasraddin/Stan. Lucas en Joris maakten er een heel spannende partij en wonnen in drie sets, maar de tegenstanders van Nasraddin en Stan waren te sterk.

Eindstand 4-4

Gezien de vorige wedstrijd was dit een terechte uitslag, toch heel goed gedaan jongens. Kostiaan, bedankt voor het coachen.

Team 4, het Opstapteam
Bestaat uit Sven, Sem, Vince, kim, Shantal en Joey

Team 4. Klik op de foto voor meer foto’s van team 1 t/m 4!

Joey ontbreekt op de foto

De wedstrijd (11 maart)
Allereerst moet even uitgelegd worden wat de Opstapcompetitie is. Deze is opgezet om jeugdspelers die of heel jong zijn of net spelen te laten kennismaken met competitie. Ze spelen volgens dezelfde regels als in reguliere competities, alleen mag er meer gecoacht worden en mogen in de singles jongens en meisjes tegen elkaar spelen.
Ons team bestaat uit spelertjes tussen de 9 en 11 jaar en een paar spelen nog maar kort badminton. Wat ze allemaal gemeen hebben, is hun enthousiasme en enorme inzet. Daarom is besloten hen te laten meedoen met de competitie.
Deze dag was het ook hun allereerste wedstrijd. De eerste wedstrijd is verplaatst naar zondag 26 maart.
Nerveus waren ze naar de hal gekomen. Toch wel spannend, tegen vreemden spelen. De tegenstanders kwamen uit Vlaardingen (BC Vijfsluizen) en stonden ook redelijk stijf van nervositeit.
Het team mocht van de senioren op twee banen beginnen en de eerste koppels waren Sven/Sem en Shantal/Kim. Sven en Sem spelen al een tijdje samen en dat was ook te zien. Zij wonnen met redelijk gemak de eerste set en de tweede set was niet veel moeilijker. Tot groot verdriet van één van de tegenstanders. Ieder punt voor ons bracht tranen in zijn ogen. Ook dat hoort bij het leren competitie spelen. Je kunt verliezen.
Onze dametjes hadden het een stuk zwaarder. Ze wonnen de eerste set, maar verloren de tweede in de verlenging. Helaas was de derde set voor de tegenstander (tussenstand 1-1).
De eerste singles werden gespeeld door Vince en Kim. Vince is nog niet zo lang lid van de vereniging, maar heeft een heel goede service. En dat is in deze competitie een doorslaggevend voordeel. Hij won van een tegenstander, die groter en breder was dan hij. Goed gedaan.
Kim vindt badminton zó leuk, dat zij ook haar single in drie sets speelde. Wel gewonnen dit keer (tussenstand 3-1).
Daarna mochten Sven en Shantal hun single spelen en het enige wat ik kan zeggen, dat zij vrij makkelijk hebben gewonnen (tussenstand 5-1).
De mixen werden gespeeld door Vince/Kim en Sem/Shantal. Sem en Shantal waren redelijk snel klaar, gewonnen. Maar Vince en Kim, dat was weer drie sets. Die Kim, ze heeft het wel geweten dat zij competitie ging spelen. Wel gewonnen, dus dan is de vermoeidheid snel weg.

Eindstand 7-1

Dat was een mooi resultaat, zeker voor de allereerste wedstrijd. Nu hopen dat het verder ook goed en het team vooral heel veel plezier heeft samen.

Zo, dat was het eerste verslag. Gelijk een leuke binnenkomer.
De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 1 april om 9 uur.
Ik blijf het vragen, kom eens kijken en moedig onze jeugd aan.

Tot de volgende keer!

Reacties zijn gesloten.