Nieuwsbrief mei/juni

Beste leden,
de laatste nieuwsbrief van dit seizoen is naar de leden verzonden en zal in het weekend van 27 en 28 mei in de inbox aan te treffen zijn. De inhoud is natuurlijk ook op onze site terug te vinden door op ‘Lees verder’ te klikken.
De inhoud van deze laatste nieuwsbrief:

  • Belangrijke datums (einde dit seizoen; begin volgend seizoen)
  • Van de Voorzitter
  • BBQ en Slottoernooi
  • Jeugdkampioenen
  • Werk in uitvoering
  • Bestuursleden

Belangrijke datums
woensdag 7 juni – laatste woensdagavond
vrijdag 9 juni – Slottoernooi met bbq
donderdag 15 juni – eerste avond Zomerdoorspelen
maandag 28 augustus – eerste speelavond nieuw seizoen

Van de Voorzitter

Beste BCO leden,

Het moet mij van het hart dat de BCO toch wel de leukste vereniging is waar ik tot nu toe lid van ben geworden. Al bij binnenkomst krijg je een hartelijk ontvangst en word je gemakkelijk opgenomen.

De meeste mensen zijn vriendelijk (altijd ruimte laten) en behulpzaam.
Sinds ik “vrijwillig” ben aangesteld als voorzitter, is er nu ook een telefoonnummer beschikbaar, via Google-bel of vindbaar via de website.
Daardoor word ik nu regelmatig gebeld voor informatie over de vereniging en wanneer er gespeeld kan worden.
De meeste nieuwe leden zijn recreatief bezig en een enkeling gaat zelf wedstrijden spelen volgend seizoen.

Iedereen die zich het afgelopen jaar aangemeld heeft als nieuw lid zijn over het algemeen mensen die alleen komen en soms best al een drempel hebben moeten nemen om ergens naar binnen te stappen.

Nu is het “de laatste tijd” een trend aan het worden om met de vier spelers die om 20.00 uur de baan op gaan, al dan niet na doorhangen van de pasjes, er om 22.00 uur met dezelfde vier weer vanaf te stappen.
Deze speelwijze laat weinig mogelijkheid om de vele enkelingen, die onze vereniging toch telt, te laten mengen met de oude garde, om het zo maar te stellen.
Het is leuker om met je eigen groepje te spelen, want “die nieuwelingen zijn niet van ons niveau”, wordt toch wel vaak gedacht.
Wat als gevolg heeft dat mensen zich niet meer zo opgenomen voelen binnen de vereniging en dat is niet dezelfde sfeer die ik als eerste voelde toen ik vier jaar geleden binnenliep.
Deze speelwijze begint nu toch zijn vruchten af te werpen, er zijn al drie leden de vereniging verlaten om die reden, leden die zelfs nog geen jaar lid waren.
DIT IS EEN ONWENSELIJKE TREND.
Mij wordt verteld dat het beter voor je ontwikkeling is om met betere spelers te spelen, wordt je vanzelf beter van.
Geef de mensen een kans, samen spelen kan altijd, maar rouleer een beetje beste mensen, DAAR GROEI JEZELF OOK VAN.
Als bestuur hebben wij aan het eind van dit seizoen een recreanten training gestart onder leiding van Kostiaan en dit is heel goed bevallen onder de deelnemers.
Naast de wedstrijdtrainingen is het ook zeker de bedoeling om dit een vaste vorm te gaan geven binnen de vereniging en daarmee nog meer speelplezier te ontwikkelen bij de beginners.
Misschien gaan we dan ook weer een beetje vaker met elkaar badmintonnen.

BBQ en Slottoernooi
Het loopt weer tegen het einde van het seizoen en dat betekent dat het we het goed moeten afsluiten. Ook dit jaar doen we dit weer met een Jeugd Slottoernooi op de laatste speelavond, vrijdag 9 juni 2017. Daarop volgend wordt er een BBQ voor Jeugd en Senioren georganiseerd! De BBQ start voor de jeugd om 20.30 uur. De Senioren zijn vanaf 21.00 uur welkom.
We hopen dat iedereen samen met ons op een leuke (én lekkere) manier het jaar wil afsluiten!
Vergeet je niet aan te melden via de aanmeldlijst die in hal op het bord hangt. Aanmelden voor 3 juni alsjeblieft!
Mocht je vegetarische/halal wensen of een allergie hebben, geef het door aan een van de bestuursleden in de hal of via mail.

Tot ziens op 9 juni!

Jeugdkampioenen
Dit seizoen heeft BC Ommoord met 4 teams aan de jeugdcompetitie meegedaan en dat was weer een succesvol seizoen. Team 2, bestaande uit Dylan, Lau, Tom, Daniek, Lisa en Zoë en team 4, bestaande uit Sem, Sven, Vince, Joey, Kim en Shantal zijn ongeslagen kampioen geworden. Daar zijn wij natuurlijk heel trost op, vooral team 4. Zij speelden allemaal voor het eerst competitie en dan zo’n resultaat.
Vrijdag 9 juni zullen de teams ‘s avonds gehuldigd worden en team 2 mag dan zaterdag 10 juni voor het regiokampioenschap gaan spelen. Wij wensen hen uiteraard veel succes.

Werk in uitvoering
Vanaf dinsdag 6 juni is de Kamerlingh Onneswegweg afsloten voor verkeer ivm. de aanleg van laatste deel riool. De uitsluiting zal 5 weken duren en medio juli gaat de weg weer open. De omleiding is weer via de Arrheniusweg.

Bestuursleden

Vanaf het nieuwe seizoen zal de PR-functie vervuld worden door Carola Bouwens en daar zijn wij in het bestuur heel blij mee. De TC-functie is nog vacant. Dennis van der Wal zal voorlopig deze functie overnemen, maar wij blijven actief zoeken naar een vrijwilliger.

Laatste nieuwsbrief
Dit is de laatste nieuwsbrief van het seizoen 2016-2017 en de enige activiteit op de agenda is de bbq. Hopelijk mogen wij veel leden begroeten, de leden die niet kunnen wensen wij alvast een fijne vakantie en tot volgend seizoen.

Reacties zijn gesloten.